Західні демократії повинні визначити

Західні демократії повинні визначити "червоні лінії" для Росії – президент СКУ

Укрінформ
Поки демократичний світ не об'єднається у протидії агресивній політиці Росії, президент РФ Володимир Путін диктуватиме Європі свій порядок денний.

Про це заявив у своєму виступі в центрі європейських студій Австралійського національного університету президент СКУ Євген Чолій, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Замість того, щоб зайняти чітку позицію протидії РФ, визначити так звані «червоні лінії», за які не можна виходити, західні демократії часто побоюються, що така категоричність призведе до ескалації конфлікту, тим самим передаючи ініціативу у руки Путіна, який диктує свій порядок денний», - наголосив Чолій.

Читайте також: Чолій закликав Австралію активізувати підтримку України

Він висловив здивування, що країни, які найменше страждають від санкцій, наприклад в ЄС, найактивніше виступають за їх скасування.

«Щопівроку ЄС піддає себе тортурам, продовжуючи санкції і вибачається перед РФ, що змушений робити це, бо вона не змінила своєї поведінки. Натомість Путін діє ще більш агресивно, залякуючи світ», - зауважив президент СКУ.

Голова світового українства закликає до введення дійсно ефективних санкцій проти РФ, зокрема відключення банківської системи РФ від SWIFT та надання оборонної летальної зброї Україні.

«Якби ті незначні санкції, які введені проти РФ сьогодні, були введенні у відповідь на окупацію Грузії, можливо Путін не був би таким сміливим щодо України... Сьогодні таким самим малим коштом (підтримкою України) ми можемо забезпечити, щоб цей конфлікт закінчився там, де розпочався на українсько-російському кордоні, а не поширився на Європу», – наголосив Чолій.

Він закликав австралійське експертне середовище глибше вивчати українське питання як в історичному контексті, так і у сучасному вимірі (проведення внутрішніх реформ та трасформацій), не піддаватися впливу російської пропаганди та бути безкомпромісними у питаннях західних цінностей.

Фото: Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-