Яєчний скандал: у Нідерландах на вміст отрути перевірять й курятину

Яєчний скандал: у Нідерландах на вміст отрути перевірять й курятину

Укрінформ
У Нідерландах у зв'язку зі скандалом, що виник через виявлення токсичного інсектициду у курячих яйцях, планують провести перевірку й м'яса курятини.

Про це повідомляє нідерландська газета AD.nl з посиланням на Нідерландську раду з питань безпеки продуктів.

"Цього тижня ми плануємо провести тести, щоб перевірити чи є фіпроніл у м'ясі", - заявив речник організації.

Як зазначається, документи компанії, що займалася боротьбою з паразитами на курячих фермах, свідчать, що заборонена речовина могла використовувася не лише на фермах, що постачали яйця, а й на низці м'ясних виробництв. Наразі поставки продукції цих компаній призупинені. Водночас, в об'єднанні, що представляє інтереси фермерів LTO, заявили, що може йтися про змішані виробництва, які займалися одночасно яйцями та м'ясною продукцією.

Читайте також: Яєчний скандал: німецький міністр дорікнув бельгійській владі за приховування даних

Раніше повідомлялося, що мільйони яєць вилучено з магазинів та складів у Нідерландах, Німеччині та Бельгії після того, як було виявлено, що вони містять високий рівень токсичного інсектициду, який заборонено використовувати у виробництві продуктів харчування. Крім того, повідомлялося, що забруднені яйця могли потрапити ще в низку країн ЄС.

Тести курчат та яєць показали наявність високого рівня інсектициду фіпроніл, який є типовим інгредієнтом ветеринарних препаратів для позбавлення від бліх, вошей і кліщів, але є забороненим для лікування тварин, призначених для споживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-