Австралія та ЄС підписали рамкову угоду

Австралія та ЄС підписали рамкову угоду

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп та високий представник із зовнішніх справ та політики безпеки Євросоюзу Федеріка Могеріні підписали Рамкову угоду між ЄС та Австралією.

Повідомляє Міністерство закордонних справ і торгівлі Австралії.

«Австралія та ЄС є партнерами. Ми поділяємо спільні цінності та культурну спадщину та прагнемо до вільних та відкритих ринків. Рамкова угода базується на існуючих тісних зв'язках і прагненнях до більш глибокої співпраці та зміцненні двосторонніх відносин Австралії з ЄС в епоху безпрецедентного глобального розвитку та нестабільності», - заявила міністр закордонних справ Джулі Бішоп.

Підписання Рамкової угоди дає початок новій ері стратегічної співпраці між Австралією та ЄС, вважають у зовнішньополітичному відомстві Австралії.

Читайте також: Британія спростовує готовність сплатити €40 мільярдів за Brexit

Угода посилить співпрацю між сторонами в питаннях зовнішньої та безпекової політики, сталого розвитку, зміни клімату, економічних та торговельних питань. Вона сприятиме тіснішим зв'язкам між лідерами уряду, бізнесу та громадянського суспільства.

«Європа та Австралія є дуже далекими за географічним розташуванням, але ми співпрацюємо на щоденній основі на світовій арені, як однодумці та друзі. Наше партнерство - це можливості... Угода, яку ми підписали сьогодні, відображає, наскільки сильні наші зв'язки, що вже існують і як вони посиляться в ім'я наших народів та миру», - наголосила у свою чергу високий представник ЄС.

Очікується, що Угода буде визначати майбутні взаємовідносини між Австралією та ЄС та доповнить роботу, спрямовану на започаткування переговорів щодо всеохоплюючої угоди про вільну торгівлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-