Міністр з комунікацій Ізраїлю подав прохання закрити

Міністр з комунікацій Ізраїлю подав прохання закрити "Al Jazeera"

Укрінформ
Ізраїль планує відкликати акредитацію журналістів Al Jazeera та закрити офіси каналу у Єрусалимі.

Про це рішення повідомив міністр з комунікацій Аюб Кара 6 серпня під час прес-конференції, яку представникам каналу відвідувати також було заборонено, повідомляє "Громадське" з посиланням на "Al Jazeera English". 

"Кара звинуватив канал у «підтримці тероризму» і повідомив, що подав прохання про скасування акредитацій", - йдеться у повідомленні.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявляв, що докладатиме зусиль, аби закрити офіс телеканалу Al Jazeera в Єрусалимі. Він висловив невдоволення тим, як телеканал висвітлює ситуацію з посиленими заходами безпеки біля Храмової гори.

Читайте також: Храмова гора: ізраїльська поліція готується до можливих атак

Як відомо, конфлікт між палестинцями й ізраїльтянами навколо Храмової гори різко загострився 21 липня, коли влада Ізраїлю обмежила доступ мусульман на п'ятничну молитву в мечеть Аль-Акса. З метою гарантування безпеки доступ був дозволений жінкам і чоловікам старше 50 років. Це призвело до сутичок між палестинцями й ізраїльтянами, під час яких загинули не менше шести осіб і сотні дістали поранення.

Варто зауважити, що закриття телеканалу Al Jazeera було однією з вимог, які висувалися Катару арабськими країнами задля припинення ембарго і нормалізації відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-