Венесуелу виключили з торгового союзу Mercosur до відновлення демократії

Венесуелу виключили з торгового союзу Mercosur до відновлення демократії

Укрінформ
Венесуелу на невизначений термін виключили зі складу торгово-економічного союзу країн Південної Америки Mercosur, поки уряд Мадуро не відновить демократію.

Про це в суботу, 5 серпня, повідомили глави МЗС Аргентини, Бразилії, Парагваю і Уругваю під час зустрічі в Сан-Пауло, повідомляє DW.

"У заяві організації йдеться, що Венесуелу не приймуть назад в Mercosur доти, доки уряд Ніколаса Мадуро не відпустить всіх політв'язнів, не розпустить нещодавно створені Національні установчі збори і не відновить демократичний лад у країні. Держави Mercosur закликали венесуельську владу негайно розпочати політичні перетворення", - зазначається в публікації.

Нагадаємо, Національні установчі збори на своєму першому засіданні ухвалили рішення відправити у відставку генерального прокурора Венесуели Луїзу Ортегу Діаз. Ортега є одним з головних критиків політики Мадуро. Кількома днями раніше вона ініціювала розслідування у зв'язку з підозрами у фальсифікації в ході виборів у новий орган влади. Імовірно, влада в Каракасі завищили показники явки на голосуванні, що могло вплинути на результати.

Читайте також: Установчі збори Венесуели звільнили генпрокурора

30 липня у Венесуелі пройшли вибори в Національні установчі збори. Цей орган повинен розробити зміни до конституції країни. Голосування супроводжувалося акціями протесту і безладами, в ході яких загинули щонайменше 15 осіб. Опозиція закликала своїх прихильників бойкотувати голосування, побоюючись, що конституційна реформа призведе до посилення влади президента країни Ніколаса Мадуро і встановлення його диктатури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-