Німецький медіахолдинг позиватиметься до Туреччини в Євросуд

Німецький медіахолдинг позиватиметься до Туреччини в Євросуд

Укрінформ
Німецький медіакохолдинг WeltN24 подала позов до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі у зв'язку з тим, що турецька влада, як і раніше, утримує кореспондента газети Welt Деніза Юджела.

Про це інформує Welt

"У зв'язку з арештом кореспондента Welt Деніза Юджела його працедавець, WeltN24 GmbH, подав позов Європейський суд з прав людини", - повідомляє ЗМІ.

За словами директора WeltN24 Штефані Каспар, їхній співробітник потрапив у в'язницю лише "за те, що виконував свою роботу". Вона пообіцяла, що компанія задіює всі наявні у її розпорядженні засоби, щоб захистити себе й свого працівника, додавши, що таке поведінка турецької влади не повинна залишатися безкарною.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Юджел, що має подвійне громадянство (ФРН і Туреччини), був затриманий у Стамбулі 14 лютого, через два тижні суд заарештував його зі звинувачення у пропаганді тероризму й розпалюванні міжнаціональної ненависті. 

Берлін стверджує, що всі звинувачення безпідставні й називає арешт німецького журналіста політично мотивованим. За репортера заступилися численні журналістські й правозахисні організації. 

Читайте також: Бундесвер вивів всі свої літаки з Туреччини

Сам Юджел направив скаргу в ЕСПЧ ще в квітні.

За даними Платформи незалежної журналістики (P24), в Туреччині утримуються понад 160 журналістів. З липня 2016 року влада країни закрила 130 різних ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-