"Люцифер" за кілька днів перетворив Італію у найспекотнішу країну

Укрінформ
Аномальна спека в Італії, спричинена антициклоном "Люцифер" із Сахари, поширилася з півночі на південь та в деяких регіонах побила всі історичні рекорди за рівнем температури повітря.

Про це повідомляє видання Corriere Della Sera.

"За винятком країн у пустелі Сахара і Аравійській пустелі, спекотних Пакистану та Ірану, Італія в ці дні стала найгарячішою за температурою повітря країною у світі, з температурою близько 40°С та її піковими показниками 42-43°C. Така ж висока температура відмічається у деяких штатах Західного узбережжя США: Каліфорнії, Неваді і Орегоні", - повідомили метеорологи з Centro Epson Meteo, наголосивши, що в Італії спека поширилися на всю територію держави.

Спеціалісти вказують, сьогодні у 26 італійських містах спекотніше, аніж навіть у традиційно спекотних містах по всьому світу, наприклад, у Гавані зараз 34°С, Калькутті, Бангкоку і Нью Делі - 35°С, Каїрі 37°С . Окрім того, у деяких районах Італії за відчуттями (залежно від сухості повітря, вітру тощо) спека здається вищою за 50°C.

Медичні заклади в країні посилили чергування для надання невідкладної допомоги постраждалим від спеки, держустанови поширюють інформацію щодо надання першої допомоги при теплових ударах.

Читайте також: Спека в Україні протримається першу декаду серпня – синоптики

Викликає занепокоєння також рівень концентрації приземного озону в повітрі, який підвищився через аномальну спеку. В Ломбардії, П'ємонті, Тоскані та інших районах рівень досяг 180 мікрограмів на кубічний метр, що загрожує здоров'ю населення. Вже за такого показника можливі побічні симптоми, такі як кашель, головний біль, нудота, розлади дихання, загострення хронічного бронхіту і напади астми. У провінціях Мілан, Монц, Комо і Лекко цей рівень  перевищив межу 240 мікрограмів, тому населенню радять без потреби не виходити з дому.

Водночас у країні значно зріс рівень споживання електроенергії, у зв'язку із масовим використанням кондиціонерів, але він ще не досяг критичного рівня, як це було у 2015 році, коли в країні була посуха. Нині показник споживання зріс до 55 тисяч мегават на годину, у 2015 році - 60,5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-