Генпрокурор Венесуели має намір заблокувати

Генпрокурор Венесуели має намір заблокувати "конституційну асамблею"

Укрінформ
Генеральний прокурор Венесуели Луїза Ортега 3 серпня направила до суду в Каракасі термінове подання з вимогою заблокувати роботу конституційної асамблеї.

Про це повідомляє DW.

За словами Ортеги, її продання грунтується на звинуваченнях у масових фальсифікаціях під час виборів до новоствореної асамблеї, перше засідання якої має відбутися 4 серпня.

Державний департамент США також 3 серпня заявив, що не визнає новий орган, назвавши його "нелегітимним продуктом фальсифікованого процесу".

Раніше про невизнання обраної конституційної асамблеї Венесуели заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні.

Читайте також: У Канаді кажуть, що керівництво Венесуели заслуговує на санкції

Утворення Конституційної асамблеї надає президентові Ніколасу Мадуро та його Соціалістичній партії можливість переписати Основний закон країни. Цей орган також матиме повноваження розпустити парламент, в якому нині переважають опозиційні сили.

Напередодні компанія Smartmatic, яку найняли для технічної організації підрахунку голосів, на прес-конференції в Лондоні заявила, що офіційні дані виборів до конституційної асамблеї у Венесуелі були "зманіпульовані", щоб явка видавалася більшою, ніж була насправді. Як відомо, влада Венесуели заявляла про "рекордну" явку у вісім мільйонів осіб, проте незалежні аналітики й опозиція говорили про 2-4 мільйони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-