Північнокорейські ракети вже здатні долітати до США – експерти

Північнокорейські ракети вже здатні долітати до США – експерти

Укрінформ
Розроблені у Північній Кореї міжконтинентальні балістичні ракети спроможні досягти більшості континентальної території США.

Таку думку Reuters висловили два анонімні урядові джерела США після ознайомлення із даними про останні ракетні випробування Пхеньяна.

«Останнє випробування міжконтинентальної балістичної ракети Північною Кореєю продемонструвало, що Пхеньян тепер, можливо, здатний досягти цією зброєю більшості території США», - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Прем’єр Японії обговорив з Трампом подальші дії щодо КНДР

Така оцінка демонструє все більшу загрозу, яку представляють ракетні та ядерні програми КНДР.

«Це може збільшити тиск на адміністрацію США вжити кроки у відповідь», - стверджує Reuters.

Читайте також: Білий дім готує санкції проти Китаю – Politico

Однак у американській розвідці відкинули думку про те, що лідер КНДР Кім Чен Ин дійсно має намір завдати ракетний удар по США.

«Два джерела у американській розвідці на умовах анонімності розповіли, що лідер КНДР хоче створити МКБ, спроможну нести ядерний заряд, аби стримати напад на його країну і здобути міжнародне визнання, а не для удару по США чи її союзниках, що стало б суїцидальним кроком», - стверджує агентство.

Читайте також: Військові літаки США "відвідали" КНДР у відповідь на запуск ракет

Нагадаємо: у п'ятницю в Північній Кореї відбувся другий пуск ракети «Хвасон-14». Вона пролетіла 998 км за 47 хвилин. Максимальна висота польоту склала близько 3725 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-