Канада не визнає вибори до конституційної асамблеї у Венесуелі

Канада не визнає вибори до конституційної асамблеї у Венесуелі

Укрінформ
Канада виступає проти створення у Венесуелі конституційної асамблеї, що матиме повноваження змінювати Основний закон країни.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада не визнає та засуджує вагомі й недемократичні дії венесуельського режиму. Ця конституційна асамблея ще більше загострить протистояння у країні, вкравши у її громадян основоположні демократичні права», - сказала Фріланд.

Вона звинуватила президента Венесуели Ніколаса Мадуро й чинний уряд країни у «просуванні по шляху інституціоналізації авторитарного правління». «Ті, хто підриває демократію та права людини у Венесуелі повинні понести відповідальність за свої дії», - наголосила глава МЗС Канади.

Читайте також: У Венесуелі застрелили кандидата до Конституційної асамблеї

Фріланд також закликала владу Венесуели розпочати перемовини із опозицією, аби вивести країну із чинної кризи і повернути до неї верховенство закону. «Канада знову закликає уряд Венесуели поважати свої міжнародні зобов'язання, звільнити усіх політичних в'язнів, відновити конституційні права венесуельців і визначитися із виборчим календарем», - зауважила вона.

Як відомо, у неділю У Венесуелі проходило голосування за конституційну асамблею, що наділену повноваженнями внести зміни до конституції країни. Опозиційні сили бойкотували голосування, яке вони назвали захопленням влади президентом Ніколасом Мадуро. Натомість в уряді заявили, що конституційна асамблея є єдиним способом для встановлення миру після місяців протестів у країні.

Нагадаємо: напередодні голосування протестувальники, попри заборону на демонстрації, заблокували дороги у столиці країни Каракасі. Усього ж за чотири місяці антиурядових безладів у Венесуелі загинуло близько 100 осіб, отримали поранення тисячі людей, сотні потрапили у в'язницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-