Путін заявив, що РФ мають залишити 755 дипломатів США

Путін заявив, що РФ мають залишити 755 дипломатів США

Укрінформ
Росію мають залишити 755 працівників американських дипмісій.

Як повідомляє Інтерфакс, про це в інтерв'ю телеканалу "Росія-1" заявив президент РФ Володимир Путін. 

"Що стосується інших можливих заходів або того, багато це чи мало, з точки зору роботи дипломатичного відомства, це цілком відчутно. Понад тисячу співробітників - дипломатів та технічних працівників - працювали і досі працюють в ці дні в Росії. 755 мають припинити свою діяльність", - заявив він.

За словами Путіна, у РФ обсяг торгово-економічних зв'язків з США маленький. "Ні в яке порівняння не йде з обсягом торгових відносин, скажімо, з Китаєм, з країнами ЄС, з багатьма іншими країнами світу. Можливості великі, а через різні обставини обсяг невеликий", - додав Путін.

У п'ятницю, 28 липня, Сенат США схвалив нові санкції проти Росії. У вівторок вони були схвалені палатою представників конгресу США. 

У зв'язку з прийняттям у конгресі США законопроекту про санкції проти Росії МЗС РФ оголосив про заходи щодо Вашингтона.

Читайте також: Росію залишать понад 700 співробітників американських закордонних установ

Так, з 1 вересня кількість дипломатичних і технічних співробітників, що працюють в посольстві США в Москві, в генеральних консульствах у Петербурзі, Єкатеринбурзі і Владивостоці, має бути скорочено до 455 осіб - саме стільки російських дипломатів і співробітників технічного персоналу працюють зараз у США після висилки Вашингтоном частини диппрацівників.

Російська сторона також припиняє з 1 серпня використання посольством США всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві і дачі в Срібному бору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-