На Гаваях штрафуватимуть за розмови по мобілці, коли переходиш дорогу

На Гаваях штрафуватимуть за розмови по мобілці, коли переходиш дорогу

Укрінформ
Столиця штату Гаваї стала першим великим американським містом, яке заборонило пішоходам дивитись у телефон, писати повідомлення і використовувати цифрові пристрої під час переходу дороги. 

Про це повідомляє BBC Україна.

"Заборона у Гонолулу набуде чинності 25 жовтня, вона покликана знизити кількість травм та смертей під час "неуважного ходіння", - йдеться у повідомленні.

Порушників, які захоплено дивитимуться в електронні прилади, включно з ноутбуками та камерами, штрафуватимуть на суму від 15 до 35 доларів.

У випадку повторення порушення штраф зростатиме до 99 доларів.

Не каратимуть тільки за дзвінки в екстрені служби.

Читайте також: На Гаваях загорілася житлова багатоповерхівка: є жертви

У постанові міської влади вказано, що "пішохід не може переходити вулицю чи шосе, дивлячись у мобільний електронний пристрій".

Критики новації вже звинуватили владу в надмірному регулюванні поведінки людей.

"Іноді мені хочеться, щоб нам не доводилось ухвалювати деякі закони, щоб, можливо, гору брав здоровий глузд. Але іноді нам не вистачає здорового глузду", - заявив мер міста Кірк Колдуелл агенції Reuters.

Мер міста вказав, що Гонолулу тримає невтішну першість серед великих міст країни за кількістю збитих людей під час переходу дороги.

За даними влади США, інциденти з пішоходами, які відволіклись на мобільні телефони, призвели до понад 11 тисяч травм у США в 2000-2011 роках.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-