Австралія посилює безпеку в аеропортах

Австралія посилює безпеку в аеропортах

Укрінформ
Після проведення днями антитерористичної операції у Сіднеї, в аеропортах Австралії вводяться додаткові заходи безпеки.

Про це повідомляє news.com.

«Пасажири можуть помітити збільшення кількості поліції.... Можливі триваліші затримки, пов’язані із посиленою перевіркою вантажу», - заявив представник федеральної поліції комісар Ендрю Колвін.

Додаткові заходи безпеки введені в аеропорту Сіднея та інших аеропортах по всій країні як у внутрішніх, так і в міжнародних терміналах. Влада рекомендує пасажирам приїжджати в аеропорти завчасно і бути готовими до додаткових перевірок, які займуть тривалий час. Експерти прогнозують, що посилення заходів безпеки стане постійною процедурою.

Професор Джон Койн, який очолює програму безпеки кордонів Інституту стратегічної політики Австралії, заявив, що заходи стосовно усунення загроз нададуть владі можливість аналізувати потенційну вразливість. Пасажирів очікує більш ретельний скринінг, а також ймовірним є збільшення кількості персоналу, який стежить за аномальною поведінкою.

Австралійська служба безпеки та розвідки (ASIO) зазначила, що «цивільна авіація залишатиметься ціллю терористів у найближчому майбутньому».

«Терористи адаптувалися до існуючих заходів безпеки, разом з тим змінюючи та вдосконалюючи свої методи», - йдеться в доповіді спецслужби парламентському комітету з авіаційної безпеки.

Читайте також: В Австралії запобігли теракту в літаку

Як повідомлялося, антитерористична поліція в Австралії розкрила змову, учасники якої мали намір знищити літак

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-