Трамп розкритикував політику Китаю щодо КНДР

Трамп розкритикував політику Китаю щодо КНДР

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у серії обурливих твітів розкритикував Китай через те, що він не здійснює обіцяного раніше впливу на режим Північної Кореї з метою припинення з його боку провокацій.

Про це глава Білого дому написав в ніч проти суботи, передає Укрінформ.

"Я дуже розчарований Китаєм. Наші дурні колишні лідери дозволили їм заробляти сотні мільярдів доларів щороку в торгівлі",- написав Трамп.

Але, продовжив він "вони (китайська сторона – ред.) нічого не роблять для нас у питанні Північної Кореї, тільки говорять".

Президент США при цьому підкреслив, що "більше не дасть цьому продовжуватися". Він також висловив переконання, що "Китай може легко вирішити цю (північнокорейську – ред.) проблему".

Читайте також: Кім Чен Ин заявив про можливість ракет КНДР вдарити по США

Як повідомляв Укрінформ, американська сторона неодноразово закликала офіційний Пекін натиснути на Пхеньян з метою припинення з його боку провокацій з пусками ракет та підготовкою до ядерних випробувань.

Північна Корея потерпає від міжнародних санкцій, однак попри це має спільний бізнес і зовнішню торгівлю, головним чином, з Китаєм, а також частково – з Росією, що приносить режиму в КНДР сотні мільйонів зовнішніх прибутків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-