Мера Кишинева звільнили з посади

Мера Кишинева звільнили з посади

Укрінформ
Мера Кишиневаі Доріна Кіртоаке - одного із головних фігурантів кримінальної справи, пов'язаної з махінаціями під час підписання договору на будівництво платних парковок, звільннили від обійманої посади.

Такий вердикт виніс Боюканскій суд Кишинева, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Інстанція задовольнила позов прокуратури про звільнення від обійманої посади мера Кишинева Доріна Кіртоаке до винесення остаточного рішення у кримінальній справі про корупцію, пов'язаної з будівництвом платних парковок у Кишиневі», - повідомив голова суду.

Як поінформував журналістів представник прокуратури, Доріна Кіртоаке було звільнено від обійманої посади, оскільки він звинувачується в скоєнні особливо тяжкого злочину, а під час слідчих заходів градоначальник спробував вплинути на одного з чиновників мерії, який також є фігурантом цієї кримінальної справи.

Як повідомляв Укрінформ, мер молдовської столиці, заступник голови Ліберальної партії Дорін Кіртоаке став фігурантом кримінальної справи, пов'язаної з махінаціями під час підготовки контракту з однією із зарубіжних фірм на будівництво платних парковок у Кишиневі. Згідно з матеріалами слідства, Кіртоаке повинен був отримати від основного бенефіціара угоди, бізнесмена Олександра Пінчевского так званий відкат у розмірі 13% від вартості самого контракту. Слідство у цій справі завершено, справу передано до суду.

Читайте також: Мера Кишинева залишили під домашнім арештом

У цій же справі проходять бізнесмен Олександр Пінчевскій, колишній керівник Управління автотранспорту мерії Ігор Гамрецький і віце-мер Ністор Грозаву. Останні три місяці Кіртоаке перебуває під домашнім арештом.

Якщо провину кишинівського градоначальника буде доведено, йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 7 років.

Фото: westvoices.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-