Австралія відкидає критику ООН щодо біженців

Австралія відкидає критику ООН щодо біженців

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп категорично відкинула адресований її країні заклик верховного комісара ООН у справах біженців Філіппо Гранді змінити політику щодо нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє видання The Australian.

«Люди, які прагнуть незаконно проникнути в Австралію і платять за це злочинним групам контрабандистів, не будуть розміщені в Австралії», - наголосила вона.

Читайте також: Бар’єр від мігрантів: у Франції протестувальники звели стіну навколо готелю

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) погодилося посприяти реалізації укладеної Канберрою і Вашингтоном угоди про переміщення в США біженців з офшорних реєстраційних центрів в Папуа-Новій Гвінеї і Науру лише в обмін на обіцянку Австралії прийняти частину біженців, які «перебувають в уразливому становищі і мають близьких родичів в Австралії».

Читайте також: Австралія вимагатиме від імігрантів "університетської англійської"

За словами верховного комісара ООН, Канберра дане зобов'язання не виконує. Розмовляючи у вівторок з журналістами, Джулі Бішоп заявила, що її країна таких обіцянок нікому не давала і буде продовжувати сформульовану ще в 2013 році політику щодо нелегальних мігрантів.

Читайте також: Австралія сплатить нелегалам 70 мільйонів за "погані умови"

За даними УВКБ, зараз в офшорних центрах реєстрації в Папуа-Новій Гвінеї і Науру знаходяться близько 2 тисяч біженців, примусово переміщених туди Австралією. Очікується, що США зможуть прйняти трохи більше половини цих людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-