Сенат Канади закликав Венесуелу дотримуватися прав людини

Сенат Канади закликав Венесуелу дотримуватися прав людини

Укрінформ
Венесуела має відновити на своїй території верховенство права та повагу до демократичних цінностей.

Як передає кореспондент Укрінформу, на цьому наголосила глава постійного комітету Сенату Канади із закордонних справ та міжнародної торгівлі Рейнел Андрейчак.

«Ситуація у Венесуелі викликає тривогу. Гуманітарна катастрофа ускладнюється непевним політичним кліматом. Ми закликаємо уряд Венесуели дослухатися до своїх громадян, прийняти допомогу з-за кордону й відновити свої зобов'язання із просування демократичних цінностей, прав людини й верховенства права», - сказала Андрейчак.

Читайте також: Опозиція Венесуели знов кличе людей на вулиці

У Комітеті із закордонних справ також закликали уряд Канади «грати провідну роль у підтримці верховенства права у Венесуелі».

«Уряд повинен продовжувати підтримувати проекти посольства Канади у Венесуелі, які зосереджуються на збільшенні можливостей недержавних організацій Венесуели», - йдеться у спеціальному звіті, підготовленому Комітетом.

Згідно із документом, Канаді також слід докласти зусиль, аби гуманітарна допомога досягла тих, хто її найбільше потребує.

Читайте також: Протести у Венесуелі: на вулицях зводять барикади

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня противники президента Венесуели Ніколаса Мадуро забарикадували вулиці у ході організованою опозицією 24-годинної кампанії громадянської непокори. Багато підприємств зупинили свою діяльність, намагаючись завершити майже два десятиліття правління Соціалістичної партії.

Багато приватних транспортних компаній приєдналися до страйку. Студенти й активісти витягували сміття й меблі на вулиці, будуючи барикади.

Як відомо, за чотири місяці антиурядових безладів у Венесуелі загинуло близько 100 осіб, отримали поранення тисячі, сотні потрапили у в'язницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-