Керівник AI передав Могеріні 900 тисяч підписів за звільнення активістів в Туреччині

Керівник AI передав Могеріні 900 тисяч підписів за звільнення активістів в Туреччині

Укрінформ
Генеральний секретар Amnesty International International Саліл Шетті зустрівся з главою зовнішньополітичного відомства ЄС Федерікою Могеріні перед запланованою на сьогодні її зустріччю з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

Про це Укрінформу повідомили зі штаб-квартири організації.

"Я передав сьогодні вранці пані Могеріні близько 900 тисяч підписів, зібраних останніми днями за звільнення наших ув'язнених колег та інших активістів у Туреччині", - заявив Шетті.

В організації очікують від верховного представника, що вона підніме тему в ході зустрічі з главою МЗС Туреччини і заступиться за Іділ Езер, Танера Кіліча, Пітера Штьодтнера та інших.

В Amnesty International вимагають від Анкари звільнення затриманих нещодавно в країні правозахисників. У Брюсселі, Берліні і Лондоні з цього приводу були організовані акції на захист активістів.

Читайте також: Анкара назвала заяву ФРН про зміну "турецького" курсу передвиборчою риторикою

Як раніше повідомлялося, 5 липня 2017 року у Туреччині були заарештовані за обвинуваченням у підтримці "збройної терористичної організації" десятеро  правозахисників, восьмеро з яких, в тому числі керівник турецького відділення AI Іділ Езер і німецький правозахисник Пітер Штьодтнер знаходяться під вартою з того часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-