Фейгін: Кремлю треба показати живих Єрофеєва та Александрова

Фейгін: Кремлю треба показати живих Єрофеєва та Александрова

Укрінформ
Заява затриманого на Донбасі військовослужбовця бригади спецпризначення ГРУ Генштабу РФ Віктора Агеєва про ліквідацію у Росії засудженого в Україні ГРУшника Євгена Єрофеєва є сенсаційною. 

Зараз владі РФ треба продемонструвати живого капітана Єрофеєва, а також його товариша по службі Олександра Александрова, щоб не демотивувати інших російських військових, які беруть участь у війні на Сході України.

Про це заявив відомий російський адвокат Марк Фейгін у ефірі каналу "112. Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З моменту його (капітана ГРУ ГШ РФ Євгена Єрофеєва - ред.) передачі минулого року, 25 травня, до Росії - його ніхто ніколи більше не бачив, ані публічно, ані непублічно. А ось ця інформація вона абсолютно сенсаційна. Чому? Якщо Агеєв є військовослужбовцем ГРУ за контрактом, а Єрофеєв теж був офіцером ГРУ з тольяттінської частини, яка розквартирована там, це означає, що усередині системи ГРУ, серед військовослужбовців, ця інформація циркулює. Якщо це дійсно так, а я б цього не виключав, то зараз російській владі вигідно було б продемонструвати, що Єрофеєв живий та здоровий", - заявив Фейгін.

Інакше, підкреслює адвокат, це - "серйозна демотивуюча річ для тих, хто за контрактом служить на Донбасі, бере участь у бойових діях": "Власне, будь-яке потрапляння у полон означає зраду, як це було зі сталінських часів, і цих людей дійсно можуть ліквідувати. Я у це вірю, до речі".

Фейгін не виключає, що в ГРУ ГШ РФ дійсно могли поставити на карб Єрофеєву, як офіцеру військової розвідки, все "те, що він говорив у полоні".

Адвокат також вказав на той факт, що після передачі до Росії нічого не відомо і про іншого ГРУшника Олександра Александрова.

"Я б не виключав що і той, і іншій постраждали. Зараз Міністерству оборони краще їх показати, що, мовляв, жодних екзекуцій не проводилось", - додав адвокат.

Щодо долі Агеєва, то, на переконання Фейгіна, той може повернутися до Росії лише шляхом обміну, наприклад, на його підзахисного, українського журналіста Романа Сущенка.

Читайте також: ФСБ не вітає “самодіяльність” матері полоненого Агеєва

Як повідомлялося, раніше у невеликому інтерв'ю "Новій газеті" російський військовослужбовець Агеєв, який був затриманий 26 червня 2017 року на Луганщині, заявив, що капітана ГРУ Євгена Єрофеєва, якого 2015 року затримали на Донбасі, а потім передали за обміном, надалі "прибрали" на території РФ, тому що "наговорив зайвого".

В Україні росіян Єрофеєва і Александрова Голосіївський суд Києва визнав винними та засудив їх до 14 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-