Науковий керівник Путіна став доларовим мільярдером - ЗМІ

Науковий керівник Путіна став доларовим мільярдером - ЗМІ

Укрінформ
Ректор Санкт-Петербурзького гірничого університету Володимир Литвиненко, під керівництвом якого Володимир Путін захистив у 1997 році кандидатську дисертацію, став доларовим мільярдером.  

Про це пишуть "Ведомости"

"Декларації Литвиненка відбивають лише малу частину його статків. Цього року ректор став доларовим мільярдером, довівши у квітні свою долю в одному з найбільших у світі виробників добрив, компанії "Фосагро", до 19,35% акцій. Станом на минулу п'ятницю вартість цього пакету становила 59,9 млрд руб. ($1,01 млрд)", - йдеться у повідомленні.

Газета стверджує, що свої перші акції у компанії ректор Санкт-Петербурзького гірничого університету отримав за підтримку справи "ЮКОСа".

Литвиненко багато років поспіль очолює список ректорів російських внз з найвищим доходом, зазначає газета. Так, у 2016-му році Литвиненко задекларував дохід у 195,5 мільйона рублів, тоді як дохід ректора РАНХиГС Володимира Мау, що йде за ним у списку, становив 64,5 млн руб.

Читайте також: Ігри Відкритої Росії: «Замість Путіна» чи «Як Путін»?

До числа активів, які належать Литвиненку або приписуваних йому і його сім'ї, у різний час входили фірми, що спеціалізуються на виробництві шпал і добрив, деревообробці. Крім того, повідомлялося, що Литвиненко володіє елітною нерухомістю у Санкт-Петербурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-