Канада не поспішатиме змінювати угоду про вільну торгівлю із США та Мексикою

Канада не поспішатиме змінювати угоду про вільну торгівлю із США та Мексикою

Укрінформ
Канада не має наміру укладати погану угоду про вільну торгівлю із США та Мексикою, аби лиш зробити це швидко.

Про це розповів посол Канади в США Девід Макнотон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Буде ліпше, якщо ми зможемо прояснити наші торговельні відносини раніше, ніж пізніше, але ми не маємо наміру поспішати укладати погану угоду», - сказав Макнотон.

Читайте також: США, Мексика та Канада узгодили розклад перемовин щодо вільної торгівлі

Він додав, що зовсім не здивований переліком позицій для перемовин, оприлюдненим США, і висловив думку, що дискусія точитиметься між представниками трьох держав ще довгий час.

Його підтримав і прем'єр-міністр провінції Квебек Філіп Коярд, який визнав, що такі складні перемовини не вдасться завершити швидко.

«Заяви про те, що все це можна вирішити впродовж тижнів чи місяців є абсолютно нереалістичними. Це неможливо», - зауважив Коярд.

Читайте також: Канада готова до перегляду вільної торгівлі із США - Фріланд

Як повідомлялося, незодавно стало відомо, що Канада, США та Мексика узгодили графік перемовин щодо внесення змін до Північноамериканської угоди про вільну торгівлю. Вони розпочнуться 16 серпня і триватимуть протягом семи раундів із перервами у три тижні.

Метою такого напруженого графіку є завершення перемовин на початку наступного року до старту активної фази кампанії президентських виборів у Мексиці, призначених на липень. Це дозволить зменшити політизацію процесу.

НАФТА досі є найбільшою в світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням в 478 млн. чоловік і сукупним ВВП у розмірі 20,7 трлн. дол. США, тобто близько 30% світового ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-