В Австралії створили міністерство для боротьби з тероризмом

В Австралії створили міністерство для боротьби з тероризмом

Укрінформ
Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл оголосив про створення нового міністерства внутрішніх справ, яке охоплюватиме всі ключові розвідувальні структури країни і займатиметься боротьбою з тероризмом.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

«Зміни будуть проходити поетапно, формування нового міністерства має бути завершено в першій половині наступного року», - заявив Тернбулл.

За словами австралійського прем'єра, нове «супервідомство» очолюватиме нинішній міністр міграції та охорони кордонів Пітер Даттон.

До складу нової структури увійдуть служби міграції та прикордонного контролю, федеральна поліція, Австралійська служба безпеки і розвідки (ASIO), національна служба фінрозвідки (AUSTRAC), низка інших правоохоронних відомств і спецслужб. З'явиться новий офіс національної розвідки і агентство кібербезпеки, які працюватимуть цілодобово.

Читайте також: Австралійським військовим дозволили брати участь в локальних АТО

Голова уряду уточнив, що всі силові структури і їх очільники, такі як міністр юстиції Майкл Кінан, генеральний прокурор Джордж Брандіс, збережуть свої структури, однак втратять частину портфелів, повноваження яких перейдуть безпосередньо до новопризначеного міністра внутрішніх справ Пітера Даттона.

За словами Тернбулла, реформа структури внутрішньої безпеки проводиться на вимогу часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-