Держдеп закликав РФ розібратися з переслідуванням геїв у Чечні

Держдеп закликав РФ розібратися з переслідуванням геїв у Чечні

Укрінформ
У США занепокоєні силовими переслідуваннями представників ЛГБТ-спільноти в Чеченській республіці та закликають Москву та лідера Чечні Рамзана Кадирова розслідувати ситуацію на федеральному рівні.

Про це заявила в вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо Росію провести федеральне розслідування по цій ситуації", - наголосила Науерт, коментуючи заяви Рамзана Кадирова про те, що в Чечні немає геїв, а також повідомлення про вбивства та силові переслідування представників секс-меншин у цій республіці.

Читайте також: Amnesty International зібрала півмільйона підписів на захист геїв у Чечні

Речник Держдепу підкреслила, що офіційний Вашингтон неодноразово "висловлював свої занепокоєння тим, як поводяться з представниками ЛГБТ-спільноти в Чечні".

Напередодні вийшло інтерв'ю телеканалу HBO з Рамзаном Кадиров, у якому той спочатку заявив, що в його республіці "немає таких людей". Водночас, після того, як журналіст уточнив про повідомлення щодо побиття та катування представників секс-меншин у республіці, Кадиров зазначив, що вони "шайтани", "нелюді" та "продажні", заявивши, що всі їхні історії про силове переслідування є вигаданими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-