Amnesty закликає

Amnesty закликає "натиснути" на Анкару у зв'язку з арештом правозахисників

Заява
Укрінформ
У німецькому відділенні правозахисної організації Amnesty International відреагували на продовження утримання під вартою в Туреччині співробітників AI, серед яких громадянка ФРН, закликом об'єднатися і "натиснути" на Анкару.

У німецькому відділенні правозахисної організації Amnesty International відреагували на продовження тримання під вартою в Туреччині співробітників AI, серед яких і громадянка ФРН, закликом об'єднатися і "натиснути" на Анкару.

Про це йдеться у заяві, яка є у розпорядженні Укрінформу. 

"Туреччина намагається шляхом затримання двох провідних представників найбільшої незалежної міжнародної правозахисної організації ще більше викорчувати міжнародні стандарти в галузі прав людини", - йдеться у заяві.

У бюро наголошують, що вперше у більш ніж 55-річній історії Amnesty International два керівних її представника в одній країні опинилися в ув’язненні.

Генеральний секретар AI Deutschland Маркус Беєко закликав всю світову спільноту об'єднатися в протидії такому безправ'ю.

"Всі очільники держав та урядів повинні натиснути (на турецьку владу) з тим, щоб Іділ Есер та інші були негайно і беззастережно звільнені", - заявив Беєко.

Читайте також: Турецький суд залишив під вартою керівника місцевої Amnesty

Як раніше повідомлялося, у вівторок турецький суд залишив під вартою шістьох співробітників організації, серед яких керівниця місцевого відділення Amnesty International Есер Іділ, затриманих 5 липня за обвинуваченням у "членстві в збройній терористичній організації". Загалом було затримано десятьох осіб, але чотирьох відпустили. Ще раніше був заарештований голова AI в Туреччині Танер Кіліч.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-