Турецький суд залишив під вартою керівника місцевої Amnesty

Турецький суд залишив під вартою керівника місцевої Amnesty

Укрінформ
Турецький суд залишив під вартою шістьох правозахисників, серед яких директор місцевого відділення правозахисної організації Amnesty International.

Про це повідомляє AFP

«Турецький суд у вівторок розпорядився, щоби шестеро правозахисників, у тому числі директор турецької Amnesty International, залишалися під вартою», - йдеться в повідомленні.

Директор турецького відділення Amnesty International була в числі 10 активістів, затриманих 5 липня під час семінару з питань цифрової безпеки та управління інформацією в готелі, що знаходиться на південь від Стамбула.

Шестеро правозахисників, серед яких двоє іноземців - громадяни Німеччини та Швеції - залишаються під вартою, чотирьох інших відпустили.

Прокуратура звинувачує активістів у тому, що вони «вчинили злочин від імені терористичної організації, не будучи її членом». При цьому якої саме організації, прокурори не уточнили.

«Сьогодні ми дізналися, що захист прав людини став злочином у Туреччині», - зазначив дослідник Amnesty International Ендрю Гарднер.

Згідно з його думкою, рішення суду є політично мотивованим ходом не тільки проти шістьох затриманих активістів, але у усього правозахисного руху в Туреччині.

Читайте також: У Туреччині заарештували голову відділення Amnesty International

Як повідомлялося, поліція Туреччини затримала 12 осіб, в тому числі турецького главу правозахисної організації Amnesty International Іділ Есер та інших правозахисників на зустрічі, яка пройшла на острові поблизу Стамбула.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-