Гватемала видала Мексиці губернатора-корупціонера

Гватемала видала Мексиці губернатора-корупціонера

Укрінформ
Колишній губернатор мексиканського штату Веракрузм Хав’єр Дуарте, якого підозрюють в незаконному збагаченні, був депортований із Гватемали до Мексики.

Про це пише Reuters.

«Хав’єра Дуерте, який до минулого року керував прибережним штатом Веракруз, представляючи президентську Інституційну революційну партію, підозрюють у привласненні мільйонів доларів протягом каденції. Сам колишній чиновник заперечує усі обвинувачення», - йдеться у матеріалі.

Читайте також: У мексиканській в'язниці сталася кривава бійка: 28 загиблих

Reuters зазначає, що обраного губернатором у 2010 році Дуерте підозрюють в ошукуванні платників податків на суми, які за деякими підрахунками сягають сотень мільйонів доларів. Він нібито володіє елітною нерухомістю як в Мексиці, так і закордоном, й використовував офшорні компанії для приховування державних коштів.

«Дуерте був арештований у Гватемалі після п’яти місяців переховування. Корупція, вірогідно, стане одним із основних питань майбутньої президентської кампанії у Мексиці. Результати опитувань громадської думки свідчать, що майже столітньому пануванню Інституційної революційної партії може прийти кінець», - зауважує Reuters.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-