США зняли обмеження для електроніки в салонах літаків із Саудівської Аравії

США зняли обмеження для електроніки в салонах літаків із Саудівської Аравії

Укрінформ
Сполучені Штати скасували обмеження для перевезення в салонах літаків електронних пристроїв, більших за смартфон, з міжнародного аеропорту King Halid в Ер-Ріяді, звідки прямують рейси до США.

Про це повідомило в понеділок інформагентство Reuters.

"Адміністрація транспортної безпеки США заявила в понеділок про скасування заборони для пасажирів Авіаліній Саудівської Аравії на перевезення великих електронних пристроїв, таких як ноутбуки, в салонах рейсів, що прямують до США", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Пасажирський літак екстрено сів у США через загорання ноутбука

При цьому зауважується, що авіалінії повинні до 19 липня запровадити вдосконалений моніторинг для виявлення слідів вибухівки, а також інші спеціальні заходи безпеки, включаючи посилену перевірку пасажирів авіакомпанії. Нові вимоги включають посилення протоколів безпеки біля літаків та в районах скупчення пасажирів, а також додаткові перевірки за допомогою службових собак.

У березні американські чиновники наклали обмеження на дев'ять авіакомпаній щодо перевезення пасажирами електронних пристроїв, більших за телефон. Більшість із них знаходяться в країнах Близького Сходу.

Читайте також: Австралія може заборонити ноутбуки на міжнародних рейсах

У червні США оголосили про нові вимоги до безпеки для всіх авіакомпаній, які однак не включали повсюдне обмеження для перевезення ноутбуків із собою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-