Винних у катастрофі МН17 можуть засудити заочно - МЗС Австралії

Винних у катастрофі МН17 можуть засудити заочно - МЗС Австралії

Укрінформ
Підозрювані в катастрофі літака авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 в липні 2014 року, можуть бути засуджені заочно.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на міністра закордонних справ Австралії Джулі Бішоп. 

"Це спонукає всі держави співпрацювати, аби гарантувати, що ті, хто відповідає за вбивство, будуть притягнуті до відповідальності. Можливо буде проходити заочний судовий розгляд", - повідомила Бішоп. 

Як відомо, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс Амстердам-Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту знаходилися 298 осіб, всі вони загинули. Більшість з пасажирів були голландцями, решта - з 17 країн, у тому числі на борту було 38 австралійців. 

Читайте також: Суд у Нідерландах щодо МН17 зобов’язує Росію співпрацювати - посол

Наприкінці червня Нідерланди заявили, що підозрюваних у справі будуть судити в нідерландському суді та відповідно до законодавства цієї країни.

Крім того, Бішоп закликала Росію дотримуватися кожного пункту резолюції 2166 Ради Безпеки ООН, автором якої є Австралія. 

Раніше Малайзія висловила сподівання, що підозрювані в катастрофі літака авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17, стануть відомі до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-