Александра Чалупа: Я не збирала компромат на Манафорта

Александра Чалупа: Я не збирала компромат на Манафорта

Укрінформ
Александра Чалупа категорично заперечує, що коли-небудь збирала компромат на Пола Манафорта в Посольстві України в США, як про це згадали недавно в Білому домі.

Про це жінка з українським корінням розповіла американському телеканалу CNN.

"Під час виборів у США в 2016 році я була консультантом Національного комітету Демократичної партії з частковою зайнятістю в межах програми етнічної взаємодії. Я не була тим, хто здобуває компромат для Комітету, і в Комітеті ніколи не просили мене йти до Посольства України збирати інформацію", - зазначила жінка.

Водночас, вона підтвердила, що через свої українсько-американські коріння була добре обізнана із ситуацією в Україні, в тому числі щодо керівника кампанії Трампа Пола Манафорта, який консультував екс-президента Віктора Януковича та мав тісні зв'язки з Москвою. "Коли було оголошено про участь Манафорта у кампанії Трампа, багато українських американців були стурбовані та занепокоєні цим раннім сигналом, що Путін намагався вплинути на вибори в США", - розповіла Чалупа. Тоді, продовжила жінка, вона "звернула увагу Національного комітету Демократичної партії на це призначення (Манафорта – ред.) на основі інформації, що була в відкритому доступі".

У той же час, Александра Чалупа не приховує, що "пару разів" була на зустрічах у Посольстві України в США, але вони стосувалися заходу, що проводила Мережа жіночої спадщини іммігрантів.

Нагадаємо, у середу офіційний представник Білого дому Сара Сандерс згадала публікацію видання Politico понад піврічної давнини, де було сказано, що Александра Чалупа нібито збирала в українському посольстві компромат на Пола Манафорта. Таким чином Сандерс намагалася ухилитися від прямих запитань у контексті останнього скандалу з Дональдом-Трампом молодшим, який зустрічався з росіянами для отримання чутливої інформації проти Гілларі Клінтон.

В українському посольстві в Вашингтоні спростували звинувачення на свою адресу. "Посольство України ніколи не координувало роботу з Національним комітетом Демократичної партії щодо компрометуючих матеріалів. Представники посольства співпрацювали з Александрою Чалупою та Українсько-Американською адвокатською групою минулого року в контексті культурних заходів, але не сприяли отриманню Александрою будь-якої інформацію, пов'язаної з виборами в США", - зазначили в Посольстві.

Читайте також: У Трампа заявили, що змова на виборах була не з Росією, а з Україною

Александра Чалупа, зі свого боку одразу після виходу публікації в січні назвала "нісенітницею" версію, представлену виданням Politico.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-