Американські військові очолять парад у Парижі на День взяття Бастилії

Американські військові очолять парад у Парижі на День взяття Бастилії

Укрінформ
Двісті американських солдатів промарширують Єлісейськими полями на День взяття Бастилії.

Про це кореспондентові Укрінформу у ФРН повідомили з штаб-квартири Командування США в Європі.

«В ознаменування вступу США до Першої світової війни близько 200 американських військовослужбовців уперше в історії очолюватимуть військовий парад 14 липня 2017 року, в день взяття Бастилії, який пройде знаменитими Єлісейськими полями в Парижі», - повідомили з Штуттгарта.

Читайте також: Франція і Німеччина разом будуватимуть винищувачі, дрони і військову техніку

У небі над французькою столицею пролетять літаки ВПС США Thunderbirds і F-22.

«Франція стояла з нами під час американської революції, і це стратегічне партнерство зберігається і сьогодні», - заявив командуючий європейськими силами генерал Кертіс Скапарротті. Він нагадав, що в Першій світовій билися більше ніж 4 млн американців, понад 100 тисяч з них загинули. Воєначальник зазначив, що для 60 тисяч американських військових, які сьогодні «пліч-о-пліч з Францією гарантують Європі єдність, свободу і мир», є великою честю очолити парад в національний день Франції.

Читайте також: Трамп і Макрон обговорили українське питання

У святкових заходах візьме участь на запрошення президента Франції Еммануеля Макрона президент США Дональд Трамп, який вже прибув до Парижа.

Французький уряд традиційно запрошує «почесну країну» очолити парад у зв'язку з історичними подіями, підкреслюючи таким чином символічний жест дружби. Всього в параді цього року візьмуть участь 3765 осіб.

День взяття Бастилії - французьке національне свято, встановлене 6 липня 1880 року. У тексті ухвали відсутня прив'язка до конкретної історичної дати. В обгрунтуванні і в ході дебатів свято зв'язувалося зы «Святом Федерації» 1790 року (фр. Fete de la Federation) — першою річницею взяття фортеці-в'язниці Бастилії 14 липня 1789 року в ході Великої французької революції, а також з самим штурмом як символом скидання абсолютизму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-