ЄС подав до суду на Польщу за вирубку Біловезької пущі

ЄС подав до суду на Польщу за вирубку Біловезької пущі

Укрінформ
Європейська комісія зажадала від влади Польщі негайно припинити вирубку в Біловезькій пущі і звернулася в Європейський суд з проханням зобов'язати Варшаву виконати цю вимогу.

Про це пише Бі-Бі-Сі.

У минулому році уряд Польщі втричі збільшив квоти на вирубку дерев у реліктовому лісі, мотивуючи своє рішення необхідністю боротьби з навалою жука-короїда.

Екологи підтримують ЮНЕСКО і Євросоюз та вважають, що екосистема лісу здатна сама регулювати популяцію жуків, а вилучення із пущі мертвих дерев позбавляє важливих елементів середовища проживання цілий ряд видів тварин і рослин, що знаходяться під загрозою вимирання.

Читайте також: Штати вперше розмістили в Литві ракети Patriot

Якщо суд визнає Польщу порушником європейського природоохоронного законодавства, він покарає країну великими щоденними штрафами.

Однак позов Єврокомісії стосується лише однієї ділянки пущі, а уряд дозволив рубати ще на двох дільницях і може ще збільшити ліміти вирубки.

Нагадаємо: Біловезька пуща розділена між Польщею і сусідньою Білоруссю. Лісовий масив оголошений ЮНЕСКО об'єктом Всесвітньої спадщини, хоч нинішній консервативно-націоналістичний уряд Польщі вважає, що цей статус був наданий незаконно.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-