Вишеград планує залучити Україну до чергування своєї бойової групи

Вишеград планує залучити Україну до чергування своєї бойової групи

Укрінформ
Країни “Вишеградської четвірки” планують залучити Україну до чергування своєї бойової групи в рамках ЄС в 2019 році.

Про це після завершення зустрічі глав міноборони країн “четвірки” у Варшаві заявив  керівник польського оборонного відомства Антоній Мацеревич, інформує міноборони РП.  

“Триває підготовка до чергування в 2019 році. Воно організовуватиметься спільно не лише країнами Вишеградської групи, але також, і я це хочу сказати з великим задоволенням: маю надію, що  із збройними силами України”, - заявив глава міноборони Польщі.

Читайте також: “Вишеград” побоюється, що РФ може лишити армію у Білорусі після “Запад-2017”

Він додав, що країни Вишеграду хочуть запросити Україну, аби та долучилася до спільного чергування з країнами “четвірки”.

За його словами, піврічне чергування бойової групи в 2016 році було дуже успішним, зараз вже розпочалася підготовка до наступного чергування.

Читайте також: Країни Вишеграду обговорили ситуацію в Україні

Нагадаємо: у 2004 році ЄС підготував концепцію бойових груп, а з 2007 року у піврічній бойовій готовності в Європі утримуються одночасно дві бойові групи по близько 1,5 тис. військовослужбовців.

Група має перебувати у готовності до перекидання у кризовий район упродовж 10-ти днів і бути здатною до дій від 30-ти до 120-ти днів. Завдання груп - проведення гуманітарних, стабілізаційних, превентивних та миротворчих операцій. Вони можуть застосовуватися на відстані до 6-ти тис. км від Брюсселю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-