ЄС виступає за розширення перемир'я на всю територію Сирії

ЄС виступає за розширення перемир'я на всю територію Сирії

Заява
Укрінформ
Після підтримки з боку США, Росії та Йорданії домовленостей щодо припинення вогню на південному заході Сирії Євросоюз виступає за розширення перемир'я на всю територію  роздертої громадянською війною країни.

Про це йдеться в заяві високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні, повідомляє DW.

На думку Могеріні, припинення бойових дій, а також безперешкодний доступ для гуманітарної допомоги на території всієї Сирії посприяли б успіху чергового - сьомого - раунду міжсирійських переговорів під егідою ООН, який розпочинається 10 липня в Женеві.  

Могеріні закликала надати необхідну підтримку спецпредставнику ООН з Сирії Стаффану де Містурі з метою досягнення сторонами домовленостей щодо перехідного переіоду в країні. Верховна представниця також запевнила в підтримці народу Сирії з боку ЄС на шляху до миру та національного примирення. 

Читайте також: Макмастер: Створення зон деескалації у Сирії - важливий крок до кінцевого миру

Нагадаємо, про перемир'я в Сирії президенти Сполучених Штатів Америки та Росії Дональд Трамп і Володимир Путін домовилися на полях саміту Великої двадцятки (G20). Режим припинення вогню на південному заході Сирії почав діяти у неділю, 9 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-