Сотні тисяч людей вийшли у Стамбулі на протест проти Ердогана

Сотні тисяч людей вийшли у Стамбулі на протест проти Ердогана

Укрінформ
У Стамбулі сотні тисяч людей вийшли на акцію протесту проти політики влади.

Як повідомляє Громадське із посиланням на Hurriyet Daily News, акція стала частиною 25-денного «Маршу за справедливість», організованого опозиційним політиком, лідером Республіканської народної партії Кемалем Киличдароглу.

«Учасники акції вимагають від влади скасування надзвичайного стану, запровадженого після спроби держперевороту в країні влітку 2016 року, і припинення переслідування політичних опонентів Ердогана», - йдеться у публікації.

Киличдароглу також виступив проти змін, внесених до Конституції країни після квітневого референдуму, які розширюють повноваження президента країни. На мітингу він вимагав повернути владні повноваження парламенту.

«Ми йшли маршем за правосуддя, якого не існує. Ми йшли за права жертв, ув'язнених адвокатів і журналістів, науковців, вигнаних з університетів», — заявив він.

Після цього опозиціонер зачитав список з десяти вимог до влади, пообіцявши продовжувати протест, поки вони не будуть виконані.

Читайте також: У Туреччині видали ордери на арешт 47 співробітників міністерств

Нагадаємо, спроба державного перевороту в Туреччині сталася в липні 2016 року. Після неї у країні заарештували 50 тисяч людей за підозрою в причетності до ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена, звинуваченого в організації заколоту. Крім цього 150 тисяч людей були звільнені зі своїх посад. Зачистки пройшли серед військових, співробітників правопорядку, викладачів.

Фото: Hurriyet Daily News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-