Катар вимагатиме відшкодування збитків від блокади

Катар вимагатиме відшкодування збитків від блокади

Укрінформ
Уряд Катару формує комітет для відшкодування збитків, завдані емірату внаслідок ізоляції чотирма арабськими державами.

Про це повідомляє Associated Press.

“Катарський прокурор Алі Аль Маррі заявив журналістам, що комітет буде розглядати заяви приватних компаній, державних установ та приватних осіб”, - йдеться у повідомленні.

Прокурор не надав жодних деталей, однак зазначив, що орган буде використовувати як внутрішні, так і міжнародні механізми, щоб вимагати компенсації, а також найматиме закордонні юридичні фірми для розгляду претензій.

"У вас є люди, бізнесмени, банки, які зазнали збитків унаслідок цієї блокади. І ті, хто став причиною цього, мусять виплатити їм компенсацію", - наголосив Аль Маррі.

Читайте також: Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн і Єгипет отримали відповідь Катару на ультиматум - ЗМІ

До складу щойно сформованого комітету також входять міністр юстиції Катару та міністр закордонних справ.

Як відомо, Саудівська Аравія, Об’єднані Арабські Емірати, Єгипет і Бахрейн звинувачують офіційну Доху у підтримці тероризму. Припинено всі дипломатичні й економічні відносини чотирьох держав із Катаром. На адресу країни висунуто список вимог з 13 пунктів. Серед них - закриття телеканалу “Аль-Джазіра” і турецької військової бази, розрив дипломатичних відносин з Іраном і зупинка фінансування терористичних груп.

Міністр закордонних справ Катару Мухаммед бен Абдель Рахман Аль Тані заявив, що уряд його країни відкинув усі вимоги. У Досі вважають звинувачення з боку чотирьох держав необгрунтованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-