Меркель зустрінеться з Трампом до початку саміту G20

Меркель зустрінеться з Трампом до початку саміту G20

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель проведе двосторонні зустрічі з президентами США і Туреччини до початку саміту G20 у Гамбурзі.

Про це заявив її прес-секретар Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Канцлер проведе зустріч з Трампом у четвер о 18.00", - поінформував Зайберт. 

Годиною раніше у Меркель заплановано зустріч з австралійським прем'єром Малкольмом Тернбуллом. Цього ж дня намічено зустріч і з прем'єр-міністром В'єтнаму Нгуен Суан Фуком, який нині є головою Організації Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва. 

Також у четвер повинна відбутися двостороння зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Ініціатором її виступила турецька сторона. 

Читайте також: У Меркель підтвердили тристоронню зустріч з президентами Франції і РФ

На полях саміту також відбудеться тристороння зустріч Меркель-Макрон-Путін. Очікуються й інші зустрічі. 

Меркель заявила у середу в інтерв'ю, що бачить своє завдання як голова у «Групі двадцяти» в тому, аби шукати по можливості точки дотику, а не посилювати розбіжності. Водночас, підкреслила вона, не можна не помічати відмінностей у підходах і робити вигляд, що їх немає. При цьому Меркель покритикувала позицію США за те, що в умовах, коли «всі шукають можливості для співпраці з метою взаємної вигоди, американська адміністрація розглядає глобалізацію швидше як процес, в якому йдеться не про взаємно виграшну ситуацію, а про переможців і тих, хто програв». Але, за словами канцлера, благами економічного прогресу повинні користуватися всі. 

«Правда в тому, що світовий лад змінюється і баланс сил зміщується», - додала Меркель. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-