Глави МЗС чотирьох країн сьогодні обговорять реакцію Катару на ультиматум

Глави МЗС чотирьох країн сьогодні обговорять реакцію Катару на ультиматум

Укрінформ
Глави МЗС чотирьох країн, які оголосили ультиматум Катару, в середу, 5 липня, проведуть переговори в Єгипті.

Про це повідомляє DW.

"Рішення про спільні консультації щодо дипломатичної кризи було прийнято після того, як уряд в Досі заявив, що вимоги Саудівської Аравії, ОАЕ, Єгипту та Бахрейну, виконати не вдасться. Зустріч міністрів закордонних справ почнеться в Каїрі вранці, після чого її учасники дадуть прес- конференцію", - йдеться в повідомленні.

Саудівська Аравія заявила, що відповідь Катару на їх ультиматум було отримано, і що реакція чотирьох країн буде "в потрібний час". Глава катарського МЗС Мухаммед бен Абдель Рахман Аль Тані повідомив, що офіційну відповідь було передано четвірці у понеділок за посередництва Кувейту, який виступає посередником в конфлікті. Зміст листа не розкривається.

Аль Тані у вівторок заявив журналістам, що список вимог до Катару "відірваний від дійсності і нездійсненний". "Мова йде не про тероризм, а про те, щоб задушити свободу слова", - додав катарський дипломат.

Читайте також: Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн і Єгипет отримали відповідь Катару на ультиматум - ЗМІ

При цьому представник Катару заявив, що Доха шукатиме вихід з кризи, що вибухнула на основі діалогу.

Офіційна Доха обвинувачується у підтримці тероризму. Були припинені всі дипломатичні і економічні відносини чотирьох держав з Катаром. Раніше на адресу країни, яка у 2022 році повинна прийняти чемпіонат світу з футболу, був висунутий список вимог з 13 пунктів. У їх числі - закриття телеканалу Аль-Джазіра і турецької військової бази, розрив дипвідносин з Іраном і зупинка фінансування терористичних груп. Спочатку вимоги повинні були бути виконані до 2 липня включно.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 3 липня, чотири арабські країни продовжили дію свого ультиматуму Досі на пару діб на прохання еміра Кувейту, що грає активну посередницьку роль в кризі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-