Туск не прийде сьогодні на допит у справі Смоленської катастрофи

Туск не прийде сьогодні на допит у справі Смоленської катастрофи

Укрінформ
Президент Європейської ради Дональд Туск не з'явиться 5 липня до Національної прокуратури на допит в якості свідка в одному із слідств, що стосуються Смоленської катастрофи. Йому буде визначено новий термін прибуття на допит.

Про це поінформувала Національна прокуратура Польщі.

“У зв’язку із запитаннями з боку ЗМІ Національна прокуратура інформує, що у п'ятницю (30 червня 2017 року) колишній голова Ради міністрів Дональд Туск повідомив через свого уповноваженого представника, про неприбуття на допит в якості свідка в одному із слідств, що стосуються Смоленської катастрофи. Свою відсутність у термін, визначений прокуратурою понад два місяці тому, він пояснив виконанням службових обов'язків”, - йдеться у заяві прокуратури.

Читайте також: Смоленська катастрофа: ексгумовано 33-ю жертву трагедії

У прокуратурі додали, що на допит 5 липня до Національної прокуратури Туска було визвано 26 квітня, про що він отримав відповідне повідомлення.

Зазначається, що прокуратура визначить екс-прем'єру Польщі новий термін для проведення допиту.

Міністр юстиції Польщі Збігнєв Зьобро з цього приводу поінформував, що допит Туска є необхідним, оскільки він “володіє важливою інформацією, адже брав участь у переговорах, навіть з керівництвом російської держави, приймав рішення”.

Польська прокуратура розслідує одночасно декілька справ, що мають відношення до Смоленської катастрофи.

Польська прокуратура розслідує одночасно декілька справ, що мають відношення до Смоленської катастрофи.

Як інформувало агентство, Туска вже викликали на допит до польської прокуратури. Зокрема, 19 квітня він понад дев'ять годин давав свідчення у варшавській окружній прокуратурі у справі про перевищення повноважень керівництвом Служби військової контррозвідки РП внаслідок встановлення співпраці зі службою іншої держави (Росії - ред.) без необхідної згоди голови Ради міністрів та оцінки міністра національної оборони.

Посада Туска передбачає надання імунітету від різного роду судових справ. Він інформував, що скористається цим правом, якщо вважатиме, що проти нього "навмисне використовуються справи, щоб ускладнити або унеможливити виконання завдань голови Європейської ради".

Фото: AFP Photo/Alain Jocard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-