КНДР

КНДР "похвалилася": відтепер дотягнеться ракетами до будь-якої цілі у світі

Укрінформ
Північна Корея заявила про успішне випробування міжконтинентальної балістичної ракети, яка пролетіла траєкторією, що, за словами експерта зі США, могла б досягти американського штату Аляска.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на північнокорейські державні ЗМІ.

"Тестовий запуск був проведений за максимально можливим кутом і не мав негативного впливу на сусідні країни", - цитує агентство заяву державних ЗМІ Північної Кореї.

Північна Корея також заявляє, що її ракети тепер можуть вражати будь-які цілі у світі.

Запуск, про який повідомляють державні ЗМІ КНДР, був здійснений у вівторок, 4 липня, за наказом та під контролем лідера країни Кім Чен Ина.

Як зазначається, за приблизно 39 хвилин польоту ракета пролетіла близько 933 км і досягла висоти у 2 802 км, після чого впала у виключній економічній зоні Японії.

Читайте також: Трамп: Китай може посилити заходи проти КНДР і покінчити з "цим божевіллям"

Як повідомив співдиректор програми Глобальної безпеки американської "Спілки занепокоєних вчених" Девід Врайт, оцінка часу польоту та відстані говорить про те, що ракета може бути запущена на "дуже високо розвиненій" траєкторії у понад 2800 км.

За його словами, за стандартною траєкторією, одна така ракета може досягти максимального діапазону в приблизно 6700 км.

"Цього діапазону буде недостатньо, щоб досягти 48 штатів або великих островів Гаваїв, але достатньо, щоб досягти усієї Аляски", - сказав Врайт.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін, який скликав засідання Ради національної безпеки, заявив, що ракета має діапазон проміжної дистанції, але військові також розглядають можливість, що це була міжконтинентальна балістична ракета.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Північна Корея заявила у вівторок, що зробить "важливе оголошення" о другій половині дня за місцевим часом, після того, як зранку здійснила черговий запуск балістичної ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-