Саудівський король передумав їхати на G20

Саудівський король передумав їхати на G20

Укрінформ
Услід за Бразилією від участі у саміті Великої Двадцятки (G20) у Гамбурзі 7-8 липня відмовився король Саудівської Аравії Салман.

Це підтвердив у понеділок офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я можу підтвердити, що ми отримали офіційне повідомлення", - відповів Зайберт на прохання прокоментувати повідомлення про те, що Салман минулими вихідними прийняв рішення не їхати до Гамбурга на фоні кризи у регіоні.

Представник Меркель, втім, не став уточнювати причини відмови.

Читайте також: Німеччина готується до G20: протестувальників попередили про відповідальність

Раніше повідомлялося, що у саміті не братиме участь президент Бразилії Мішел Темер через корупційний скандал у своїй країні. 

Зайберт також повідомив, що у тому, що стосується підготовки саміту, зокрема, вироблення підсумкового комюніке, «ще залишається багато важких питань». Комюніке має бути схвалене усіма учасниками, нагадав прес-секретар Меркель, відзначивши при цьому, що це зовсім не означає, що сторони мають бути одноголосні у всьому. Але підсумкова позиція має бути погоджена.

Читайте також: У Німеччині сталися перші арешти напередодні саміту G20

Йдеться, у першу чергу, про узгодження позицій із Сполученими Штатами за такими пунктами як Паризька кліматична угода і тема торгівлі та протекціонізму. У вівторок відбудеться останній інтенсивний раунд з підготовки "для отримання найбільш продуктивного результату".

"Це нормальна робота - шукати шляхи вирішення питань", - відзначив Зайберт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-