У Німеччині дві партії планують опротестувати закон про «шлюби для всіх»

У Німеччині дві партії планують опротестувати закон про «шлюби для всіх»

Укрінформ
Після дебатів та ухвалення Бундестагом Закону про «шлюби для всіх» правлячий консервативний християнський блок ХДС/ХСС і правопопулістська Альтернатива для Німеччини готуються опротестувати цей закон через суд.

Коментарі політиків від Християнсько-соціального союзу та Альтернативи для Німеччини наводить видання Bild

«Я упевнений, що позов буде поданий», - цитує ЗМІ керівника фракції ХДС/ХСС у парламенті Фолькера Каудера.

Він вважає, що прибічники закону про одностатеві шлюби не провели широку дискусію, а подали «сирий проект» (втім, проект був уперше представлений ще в 2015 році і 30 разів відхилявся ХДС). На думку Каудера, є великі сумніви, що «шлюб для всіх» не суперечить Основному закону. В останньому випадку, незахищеними виявляться якраз такі пари, які хотіли б відповідно до закону оформити свій союз.

Керівника фракції підтримав член ХДС, міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр, який як юрист нагадав про те, що для набрання чинності Законом знадобляться зміни в конституцію. Для внесення таких необхідно дві третини голосів Бундестагу і Бундесрату, які, можливо, і не вдасться зібрати.

Примітно, що звертатися до Конституційного суду мають намір і противники консерваторів, правопопулістська Альтернатива для Німеччини, яка нині не входить в Бундестаг, але майже напевно за нинішніх рейтингів отримає в ньому місця після вересневих виборів. 

«Ми наразі розглядаємо скаргу до Федерального конституційного суду. Я особисто за такий крок. Шлюб між людьми однієї статі створює плутанину, яка шкодить суспільству», - заявив Bild співголова АдН Олександр Гауланд.

Читайте також: Меркель пояснила, чому не голосувала за "шлюби для всіх"

Як раніше повідомляв Укрінформ, у п'ятницю Бундестаг 393 голосами «за» і 226 - «проти» при чотирьох, які утрималися, ухвалив Закон про «шлюби для всіх». Одностайно за нього голосували Соціал-демократична партія Німеччини, Ліві і Зелені. А ось у блоці ХДС/ХСС доєдналися до прибічників документа 75 депутатів, у цій же політсилі були й четверо, які утрималися; 225 християнських політиків проголосували проти (і ще один позафракційний депутат), в їх числі і голова ХДС, канцлер Ангела Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-