Бундестаг проголосував за одностатеві шлюби

Бундестаг проголосував за одностатеві шлюби

Укрінформ
Парламент Німеччини у п'ятницю, 30 червня, більшістю голосів ухвалив законопроект, що передбачає цілковите і рівноправне визнання одностатевих шлюбів.

Про це повідомляє DW.

"За" проголосували 393 депутати, "проти" - 226 , чотири парламентарії утрималися", - зазначається в публікації.

У разі схвалення законопроекту бундесратом представники секс-меншин отримають можливість укладати шлюби. Вони матимуть ті самі права, що і люди, що укладають традиційний шлюб.

Блок партій Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС), представники якої становлять більшість в правлячій коаліції, традиційно виступали проти визнання одностатевих шлюбів. Однак 26 червня федеральний канцлер Німеччини, голова ХДС Ангела Меркель оголосила, що виступає за те, щоб при можливому майбутньому голосуванні про дозвіл одностатевих шлюбів усі депутати приймали рішення самостійно "по совісті", а не керуючись загальнопартійної позицією і дотримуючись фракційної дисципліни. При цьому сама Меркель проголосувала проти.

До 1969 року гомосексуальні зв'язки в Німеччині кримінально переслідувалися. Одностатеві союзи реєструють в Німеччині з 2001 року. Свої відносини до 2017 року офіційно оформили 34 тисячі гомосексуальних пар. Однак дотепер гомосексуальні пари могли зареєструвати свої відносини лише у формі одностатевих партнерств. Такі союзи мали меншими правами, ніж гетеросексуальні шлюби. Зокрема, вони не користувалися пільгами при оподаткуванні, передбаченими в Німеччині для осіб, які перебувають у шлюбі, не могли всиновлювати дітей.

За даними соцопитувань, більшість жителів Німеччини підтримують одностатеві шлюби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-