Україна продовжить участь в операції НАТО в Афганістані - Полторак

Україна продовжить участь в операції НАТО в Афганістані - Полторак

Укрінформ
Незважаючи на постійну загрозу російської агресії, Україна виконуватиме зобов’язання щодо участі в операції НАТО в Афганістані.

На цьому наголосив міністр оборони України Степан Полторак за результатами участі у засіданні у четвер у Брюсселі глав оборонних відомств країн НАТО і партнерів, які беруть участь в операції Альянсу в Афганістані «Рішуча підтримка», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Чітка позиція України полягає у необхідності адекватного реагування на високу активність терористичних організацій та екстремістських рухів. Прикладом таких дій терористичних угруповань є війна на сході України, яку розв’язала Росія. Тому, незважаючи на постійну загрозу, розв’язану Росією агресію проти України, наша підтримка коаліції сил в Афганістані триватиме й надалі», - наголосив Полторак.

Він відзначив, що основні зусилля будуть зосереджені на розмінуванні та протидії саморобним вибуховим пристроям.

Міністр поінформував, що зараз в Афганістані у складі регіонального командування «Захід» виконують завдання 10 українських військовослужбовців. Планується направити до Афганістану ще одного військового.

Як повідомляв Укрінформ, міністри оборони країн НАТО вирішили збільшити військову присутність в Афганістані на декілька тисяч військовослужбовців.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-