Суд ЄС може скасувати персональні санкції через

Суд ЄС може скасувати персональні санкції через "секретність" у справах - голова суду

Укрінформ
Суд Євросоюзу іноді задовольняє апеляції на скасування персональних санкцій, уведених проти осіб, які причетні до підриву суверенітету України, через неможливість отримати деякі матеріали по справах, які є конфіденційними.

Про це заявив голова Суду ЄС загальної юрисдикції (General Court) Марк Йегер у вівторок у Люксембурзі, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу.

«Так, це є новою сферою судового процесу для нас. І це створює для нас деякі труднощі. Адже деякі матеріали справ є захищеними, конфіденційними. Навіть трапляються випадки, що ми не можемо отримати документи, адже вони належать розвідувальним службам – і вони не хочуть їх нам надати. Як результат, ми скасовуємо обмежувальні заходи, але суто за юридичними обставинами, незалежно від політичних обставин, чому ці обмежувальні заходи були уведені», - пояснив ситуацію голова Суду ЄС.

Він нагадав, що у Суді ЄС розглядаються справи щодо оскарження обмежувальних заходів, які уведені не лише у контексті України, а й відносно санкційної політики Євросоюзу по всьому світу.

Йегер повідомив, що Суд ЄС розглядає близько 130 справ, пов’язаних із оскарженням персональних санкцій.

Як повідомляв Укрінформ у березні Євросоюз продовжив на подальші півроку персональні санкції, запроваджені проти російських, українських та кримських осіб, які причетні до посягання на незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

До санкційного списку входять 150 осіб, у тому числі наближених до президента РФ Володимира Путіна. До цих осіб застосована візова заборона для в’їзду на територію Євросоюзу, а також заблоковані активи на території країн-членів.

Минулого тижня Суд ЄС визнав правомірними санкції, запроваджені проти пропагандиста Кремля Євгена Кисельова, який їх оскаржував у судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-