У Середземному морі за день врятували близько 5 тисяч мігрантів

У Середземному морі за день врятували близько 5 тисяч мігрантів

Укрінформ
У Середземному морі італійські служби врятували у понеділок близько п'яти тисяч мігрантів, однак троє людей все ж потонули.

Про це повідомляє Reuters

"За словами прес-секретаря італійської прикордонної служби, у понеділок італійський військово-морський флот, групи невідкладної допомоги та приватні човни підібрали неподалік лівійського узбережжя близько 5000 мігрантів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зусилля із порятунку мігрантів тривають і у вівторок.

У свою чергу німецька гуманітарна група Jugend Rettet, яка патрулює морське узбережжя, заявила, що "попри всі зусилля, троє людей загинули після того, як затонув їхній гумовий човен" у понеділок уночі.

"Ми досягли межі розміщення на нашому кораблі, в той час як наша команда бачить іще човни на горизонті. Наразі всі судна перевантажені", - наголосили в організації.

Напередодні повідомлялося, що корабель військово-морських сил Ірландії в рамках міжнародних зусиль з порятунку мігрантів врятував у неділю біля узбережжя лівійської столиці Триполі 712 мігрантів, включаючи вагітних жінок та немовлят.

Крім того, військово-морські сили Іспанії біля узбережжя Лівії врятували з двох маленьких човнів понад 200 мігрантів, двоє були знайдені мертвими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-