Трамп визнав втручання Росії у вибори та звинуватив у цьому Обаму

Трамп визнав втручання Росії у вибори та звинуватив у цьому Обаму

Укрінформ
Нинішній глава Білого дому Дональд Трамп визнав, що Росія втрутилася у президентські вибори в Сполучених Штатах, на яких він отримав перемогу, однак звинуватив особисто Барака Обаму в тому, що він не зробив нічого у відповідь.

Про це він написав у серії твітів на власній сторінці в понеділок, передає Укрінформ.

"Справжня правда полягає в тому, що президент Обама НІЧОГО не зробив після того, як був поінформований у серпні про втручання (у президентські вибори – ред.) Росії", - написав Трамп. 

Він зауважив, що президент Обама "чотири місяці спостерігав за Росією і не хотів "розкачувати човен" та не припинив це втручання, що "не принесло нічого гарного ні демократам, ні шахрайці Клінтон".

Дописи на стрічці Дональда Трапа з'явилися після публікації The Washington Post у якій йшлося про отримання попередньою адміністрацією розвідувальних даних, які чітко вказували на наміри Путіна вплинути на результати виборів у США. Зокрема, як зазначало видання, американська розвідка оволоділа конкретними інструкціями президента Росії Путіна про зухвалу мету операції - поразки або, принаймні, невеликої шкоди кандидату від Демократичної партії Гілларі Клінтон та допомогти перемогти її головному опоненту, нинішньому президенту США.

Сам же Трамп заперечує свою змову з російським урядом.

"Причина, чому президент Обама не робив НІЧОГО по відношенню до Росії після того, як ЦРУ повідомило про втручання, полягає в тому, що він очікував перемогу Клінтон", - написав у твітері нинішній президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-