За півтора місяця президентства рейтинг Макрона - 64%

За півтора місяця президентства рейтинг Макрона - 64%

Опитування
Укрінформ
Більшість французів схвалюють дії нового президента Франції Еммануеля Макрона. Таким чином скандали в уряді не позначилися на рейтингу французького лідера.

Такі дані опитування громадської думки інституту Ifop для недільного видання JDD, передає RFI.

«Півтора місяця після вступу на посаду нового президента Франції його дії схвалюють 64% французів», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ця цифра несуттєво відрізняється від перших рейтингів попередника Еммануеля Макрона. В цей же час п'ять років тому дії соціаліста Франсуа Олланда на посаді президента відповідали вимогам 62% французів.

Згідно з опитуванням інституту вивчення громадської думки Ifop, 54% французів називають себе «скоріше задоволеними» діями Макрона. А 10% опитаних французьким лідером «дуже задоволені». Серед 35% незадоволених, 23% «скоріше незадоволені», а 12% «дуже незадоволені».

Також 64% опитаних задоволені діями нового глави уряду Едуара Філіпа.

Як повідомляється, рейтинг екс-президента Франції Франсуа Олланда впав з 62% у червні 2012 року до 13% до вересня 2014 року. Свій п'ятирічний мандат соціаліст Олланд закінчив найменш популярним французьким лідером в історії з рейтингом близько 22%.

Його попередник Ніколя Саркозі залишав свій президентський пост з 36% схвалення. А всі попередні президенти Франції були більш популярними: рейтинг популярності Жака Ширака на момент його звыльнення в 2007 році становив 47%, Франсуа Міттерана в 1995 - 45% і 54% в 1988, Валері Жискар Д'Естена - 40% в 1981 році. А діями Жоржа Помпіду та Шарля Де Голля на момент, коли вони залишали свої президентські посади, були задоволені більше половини виборців: рейтинги обох у 1974 і 1965 роках відповідно коливалися в межах 54%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-