Тисячі людей вийшли на демонстрацію за закриття бельгійських АЕС

Тисячі людей вийшли на демонстрацію за закриття бельгійських АЕС

Укрінформ
"Живий ланцюг" протесту проти роботи бельгійських атомних станцій об'єднав сьогодні демонстрантів з трьох країн - самої Бельгії, Німеччини та Нідерландів.

Про це повідомляє DW.

"Опоненти використання ядерної енергії з Німеччини, Нідерландів та Бельгії вийшли на протест проти роботи бельгійських атомних електростанцій (АЕС) у Тіанжі та Дулі. Активісти, які в неділю, 25 червня, вишикувалися у "живий ланцюг" на перехресті кордонів Німеччини, Нідерландів та Бельгії, вимагають їхнього закриття. За даними організаторів акції, на маніфестацію прийшли близько 50 тисяч осіб", - йдеться у повідомленні.

Демонстранти заликали негайно припинити роботу атомних реакторів "Тіанж-2" та "Дул-3" з міркувань безпеки. Повідомляється, що в обох установках є проблеми через наявні мікротріщини. "Живий ланцюг" простягнувся на відстань близько 90 кілометрів, від АЕС "Тіанж" у бельгійському Юї через Льєж та Нідерланди до німецького Аахена.

Міський регіон Аахена позивається проти бельгійської АЕС у Тіанжі, якій вже понад 30 років. Водночас у низці країн Європи, зокрема у Німеччині, Франції та Швейцарії, діють програми щодо поступової відмови від атомної енергетики.

Фото: dpa.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-