Берлін заборонив в'їзд на G20 охоронцям Ердогана

Берлін заборонив в'їзд на G20 охоронцям Ердогана

Укрінформ
Охоронцям президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, проти яких у США порушено справу через зіткнення з прокурдськими активістами у Вашингтоні, буде заборонено в'їзд до Німеччини на саміт "Великої двадцятки".

Про це повідомила газета Welt am Sonntag з посиланням на анонімне джерело, передає DW.

Як відзначає видання, німецька влада категорично налаштована не допустити повторення вашингтонської історії у Гамбурзі.

"На наших вулицях тільки поліція Гамбурга матиме право голосу і більше ніхто інший. Це також поширюється і на іноземні сили безпеки", - заявив Welt am Sonntag сенатор по внутрішніх справах парламенту Гамбурга Енді Гроте.

Федеральне відомство з охорони конституції попереджає, що Гамбург може стати майданчиком вуличних баталій між прихильниками та супротивниками президентів Туреччини і США за участю курдських активістів, а також різних лівих і правих екстремістів. Тільки у самому Гамбурзі налічується близько 600 прибічників забороненої у Німеччині Робочої партії Курдистану. Всього ж, за різними даними, у ФРН мешкають близько 14 тисяч послідовників РПК. І візит Ердогана до Німеччини, відзначається у записці, підготовленій відомством, призведе до мобілізації обох сторін.

Читайте також: США висуне звинувачення 12 охоронцям Ердогана за бійку у Вашингтоні

Як відомо, інцидент з бійкою за участю охоронців Ердогана і прокурдських активістів стався 17 травня у ході візиту турецького президента до США неподалік від резиденції турецького посла у Вашингтоні. У ході зіткнень кілька осіб отримали травми різного ступеня тяжкості, двоє були затримані. Американські правоохоронці після розслідування дійшли висновку, що дії охоронців були невиправдано агресивними. Після цього у середині червня у США були видані ордери на арешт 12 охоронців Ердогана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-