У Молдові відзначають День національного костюма

У Молдові відзначають День національного костюма

Фото
Укрінформ
Святкові заходи, приурочені до Дня національного костюма, проходять у неділю, 25 червня, по усій Молдові.

Урочистості розпочалися у Національному музеї етнографії та природознавства у Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Ми, молдовани, пишаємося нашим національним одягом. Він відображає нашу національну ідентичність, любов і відданість  красі рідного краю", - відзначив у своєму привітальному посланні прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп.

Свято відкрив ансамбль народної музики «Флуераш», виконавши кілька запальних народних танців. Після концерту міністр культури Моніка Бабук відкрила парад національного костюма, в якому взяли участь більшість національних етносів, що мешкають у Республіці Молдова. 

"Все, що йде з глибини, від нашого коріння - це наша історія, те, що визначає нас як людей, і ми повинні пам'ятати наш фольклор, наш національний костюм, пишатися ним і носити його. Відгукнулися люди усіх національностей, які живуть у Молдові, і українці у тому числі, з якими ми завжди жили в дружбі та взаєморозумінні", - підкреслила в ексклюзивному коментарі Укрінформу міністр.

Після параду всі учасники та гості свята відвідали музей етнографії, де присутні ознайомилися з історією національного костюма і брали участь в ексклюзивному показі найцікавіших моделей.

День національного костюма відзначається у Молдові вдруге. Він був заснований в якості Національного свята парламентом країни за ініціативою Міністерства культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-